Po preselitvi v Zibiko sem postal 'sosed' gasilskega doma v Zibiki. Leta 1996 sem imel svoj računalnik in internetni dostop. Tako so me krajani kmalu privabili k delovanju v društvih. Vstopil sem v Športno društvo Zibika, Kulturno društvo Zibika, najprej pa seveda h gasilcem. Gasilec sem že od leta 1976. Pri PGD Sv. Jurij ob Ščavnici sem tekmoval v pionirskih in mladinskih vrstah.

1997 leta smo v Zibiki ustanovili Športno društvo Zibika. Bil sem eden od treh ustanovnih članov. En mandat sem bil tudi predsednik. Pod mojim vodenjem smo zgradili objekt ob igrišču, ki ga še danes uporablja ŠD Zibika. Na razpolago pa je tudi otrokom POŠ Zibika.

Pri kulturnem društvu sem bil do letos tajnik.

V PGD Zibika sem že več let član operativne enote, letos februarja pa sem poleg tega postal še predsednik PGD Zibika. Zelo sem ponosen na to, da je mlajši val zagnanih operativnih gasilcev dejal, da je pripravljen delati zavzeto in skrbno, če predsedovanje prevzamem jaz. Letos nam je uspelo postaviti dodatno garažo za dva gasilska vozila.

V Zibiki imamo krajevni praznik Jernejeva nedelja v okviru katerega se odvijajo tudi Šaljive igre za pokal Zibika. Okrog leta 2000 sem prevzel organizacijo Šaljivih iger. Ker smo želeli biti izvirni, smo se odločili, da si bomo igre kar izmislili. Tema pa naj bo parodija na dogodke čez leto. Obisk tekmovalcev in gledalcev je naše potrdilo in plačilo, da delamo prav in izvirno. Ponosno lahko napišem, da sem napisal nekaj čez 60 izvirnih iger.

Menim, da sem s svojim delom pomagal pri popestritvi družabnega življenja v Zibiki in bistveno pomagal k prepoznavnosti Zibike v občini Šmarje pri Jelšah kot tudi širše.